Atracții turistice

Descoperiți atracțiile turistice din Slănic și din împrejurimi

Muntele de sare

Muntele de Sare din Slănic Prahova este un monument al naturii, o arie protejată de interes național ce corespunde categoriei a III-a IUCN (rezervație naturală, tip geologic).

Salina Slănic

Începuturile istoriei salinei datează din jurul anului 1685, an în care spătarul Mihail Cantacuzino a realizat că în regiunea Slănic Prahova există un zăcământ de sare şi astfel, vrând să deschidă o mină, a cumpărat moşia Slănic.


Grota Miresei

Numele de Grota Miresei a apărut după anul 1920, când, la patru zile după nuntă, o localnică s-a sinucis, aruncându-se din vârful muntelui de sare.

Piatra Verde

Piatra Verde este un tuf zeolitifer cu un mare conținut de clinoptilolit, situat în Slănic Prahova. Numit și Muntele Verde, acesta este rezultat prin consolidarea în timp a cenușei vulcanice geologic dispusă în straturi cu suprafețe plane perfect dezvoltate.

Fântâna Rece, Fântâna lui Dușman, Fântâna lui Gogon

Fântâna Rece, Fântâna lui Dușman și Fântâna lui Gogon sunt 3 izvoare cu apă calcică și clorosodică.

Biserica Naşterea Maicii Domnului

Biserica Naşterea Maicii Domnului din Slănic își are ȋnceputul în vremuri de mult apuse, de pe la începutul secolului XVII.

Trasee turistice

Cei dornici de aventuri în natură pot parcurge unul dintre numeroasele trasee turistice din jurul Slănicului.

Mănăstirea Crasna

Mănăstirea este situată la 50 km de Ploiești pe șoseaua Ploiești-Brașov prin Vălenii de Munte, fiind construită în pădure, lângă pârâul Crasna, la poalele munților Ursoaia.


Muzeul Sării

Muzeul Sării din Slănic, Prahova, amplasat în apropierea salinei, prezintă evoluția metodelor de extracție a sării de la începuturi și până în prezent.

NOU! Tiroliană

Nou! De anul acesta vă așteptăm să vă bucurați de noua instalație de tiroliană de 145m lungime peste lacul sărat de la Baia Baciului!