Beneficiile nămolului

mai 29, 2017 by Marketing No Comment

Tratament cu namol si beneficiile sale

 

Atât beneficiile nămolului cât și proprietățile sale terapeutice sunt cunoscute încă din Antichitate, însă aceste informații au fost certificate mult mai târziu de către oamenii de știință. Egiptenii sunt cei care au folosit pentru prima data împachetările cu nămol. Aceștia îl foloseau pentru cultura cerealelor, dar și pentru îmbunătățirea sănătății.

 

Nămolul în România

Românii au descoperit nămolul în jurul anului 1800, transformând țara într-o adevărată comoară. România este casa unui număr mare de ape minerale, lacuri și nămoluri binefăcătoare. Pe vremuri, comandanții turci beneficiau de împachetări cu nămol când ajungeau pe meleagurile românești.

 

Beneficiile tratamentului cu nămol

  • Tratarea durerilor

Datorită nămolului, mușchii se relaxează și inflamațiile se reduc. Așadar, durerea dispare în cazul afecțiunilor reumatice, entorselor, artritelor, dar și contra durerilor de cap sau abdominale.

  • Eliminarea toxinelor

Tratamentul cu nămol reprezintă un mod de detoxificare naturală. Acesta absoarbe toxinele din organism și astfel previne apariția multor afecțiuni. Datorită faptului că acesta echilibrează PH-ul corpului, ajută la răcorirea și relaxarea mușchilor.

  • Digestia

Împachetarea cu nămol are un efect pozitiv asupra digestiei, îmbunătățind astfel circulația și metabolismul. Indigestia poate fi tratată cu o împachetare de 20-30 de minute, unde nămolul acționează precum un răcitor la nivel intestinal, stimulând astfel peristaltismul (contracția musculaturii stomacului).

  • Tratarea pielii

Un alt efect benefic al nămolului este tratarea psoriazisului. Acesta ameliorează afecțiunile pielii și redă un aspect sănătos. De asemenea, datorită cantității bogate de vitamine, minerale și grăsimi, nămolul catifelează pielea, tratează acneea, reduce petele și calmează alergiile.

  • Relaxare

Anxietatea, stresul și insomniile pot fi tratate cu excelență în urma împachetărilor cu nămol.  Acesta acționează asupra sistemului nervos și periferic, calmând organismul și mușchii. De asemenea, nămolul a fost catalogat ca fiind binefăcător în cazul hemiparezelor și Parkinsonului.

Tratamentul cu nămol este recomandat de către medici pentru menținerea sănătății și întreținerea organismului. Pentru tratamente, Baia Porcilor, complexul Baia Baciului, are o suprafață de 1500 mp și deține cu o cantitate însemnată de nămol saturat, recomandat pentru efectele sale benefice.

About Author

Marketing
  •  

Leave a Comment

Feel free to leave us a comment. Just simply enter the form below and click Submit.